Δώσε βάση στην πενιά!

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Φιλέτο πέρκας στον φούρνο

Και μετά το σουβλάκι του Κώστα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, περνάμε σε κάτι πιο νηστίσιμο!

Η πέρκα της manetarius!

Εύκολο, νόστιμο (ότι φτιάχνω εγώ εδώ που τα λέμε είναι νόστιμο :Ρ) και μάλλον και νηστίσιμο (δεν τα πάω καλά μ' αυτά).


Το λοιπόν, να μην σας καθυστερώ κι έχω και μια λιγούρα τώρααα...


Πρώτη κίνηση: Πάμε στον ψαρά και παίρνουμε 2 φιλέτα πέρκας.

Αν δεν έχουμε ψαρά κοντά μας, πεταγόμαστε στο σούπερ μάρκετ, παίρνουμε ψιλή γαριδούλα και την κάνουμε τηγανιτή.. ωχ, μισό λεπτό έφυγα από το θέμα.

Παίρνουμε ψιλή γαριδούλα, την κάνουμε δόλωμα, πάμε στον κοντινότερο μόλο για ψάρεμα και κάνουμε προσευχές για να πιάσουμε κάνα ψάρι και ειδικότερα πέρκα.


Αν ούτε αυτή η λύση δεν σας κάνει, πάρτε εν πάση περιπτώσει μια κατεψυγμένη πέρκα για να αρχίσουμε τελικά να μαγειρεύουμε εδώ μέσα! :Ρ


Υλικά για 2 άτομα (λέμε τώρα γιατί αν κρίνω από την όρεξη μας στο σπίτι, μάλλον μαγειρεύω για 8):


1 πράσο κομμένο σε λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες

2 κολοκυθάκια

2 καροτάκια

2 πατάτες (μεγαλούτσικες, μην τις τσιγκουνευτείτε)

3 σκελίδες σκόρδο (εντάξει κατά βούλησιν είναι αυτό αλλά σας προειδοποιώ, αν βάλετε παραπάνω, πάρτε και μπακαλιάρο να φάτε σκορδαλιά... ε μα τι να πω;)

3 τομάτες ώριμες
λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Λάδι (από το καλό ε!)

Και γενικότερα ότι σε λαχανικό έχετε στο ψυγείο σας και νομίζετε οτι ταιριάζει.


Πλένουμε τα φιλετάκια, τα αλατοπιπερώνουμε
.
Σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε στον πάτο τα κρεμμύδια και τοποθετούμε επάνω τα φιλετάκια μας (κόλπο για να μην κολλήσει στο ταψί το ψάρι). Σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μια τομάτα και τον μαϊντανό.
Τα ρίχνουμε όλα στο ταψί, γύρω από τα φιλέτα μας, συμπληρώνουμε με λίιιιγο νεράκι.
Το πετάμε στον φούρνο στους 150, στις πάνω κάτω αντιστάσεις και στον αέρα για περίπου 1 ώρα... ε, εντάξει να το τσεκάρετε κιόλας γιατί με τον χρόνο δεν τα πάω και πολύ καλά!
Στο ενδιάμεσο, όταν ροδοκοκκινίσει το ψάρι, το γυρνάμε από την άλλη προσεκτικά για να μην σπάσει. Μόλις ροδοκοκκινίσει κι από την τούμπαλιν πλευρά, βγάζουμε το ταψί, κόβουμε την τομάτα ροδέλες πάνω από το ψάρι και ρίχνουμε και τον μαϊντανό, ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί η τομάτα και ... έτοιμοοοοο!!!

Καλή όρεξη και καλό Πάσχα!


υ.γ. αν κάτι ξέχασα να σας πω, θα σας τηλεφωνήσω... η μνήμη μου μου κάνει κάτι νερά τελευταία. :)


9 σχόλια:

manetarius είπε...

Εγώ πάτησα το "θέλω κι άλλο" ... αν δεν παινέψεις το ... ψάρι σου θα μείνει άψητο! :Ρ

Εφη είπε...

Νοστιμότατο μου φαίνεται!
Ετσι κάνω και εγώ την πέρκα μπας και μου φάνε κανένα ψαράκι τα ζαγάρια μου!

kostaslogh είπε...

αρχιτεκτονική 10
σύλληψη{επ αυτοφόρω}10
παρουσίαση {μας ξετίναξες βραδυάτικο}10
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!περνάτε στον επόμενο γύρο {με πίτα}
Λευτέρης Λαζάρου

Skouliki είπε...

ω ρε γαμωτο πεινα !!!!!!
με την νεα μου κουζινα που πηρα θα το κανω !!!

kikop80 είπε...

Μα, καλά νύχτα το φτιαξες το φαγί?
Μια φορά, νύχτα το πόσταρες και μας έπιασες στον ύπνο τους κίκοπες!!!
Αλλά είναι σίγουρο πως της αρέσει η γαρίδα της πέρκας?
Άλλη ερώτηση, το φαΐ μπορεί να γίνει και με κοκοβιό? Φύκια? Αρβύλες?

manetarius είπε...

Μόλις είχα απαντήσει σε όλους και δεν μου εμφάνισε το σχόλιο!!!!!!!!!

ΑΙΣΧΟΣ!!! ΦτΟΥ!!!

Θα φάω τις συνταγές μου!!!!!

kikop80 είπε...

Ντροπή!!!
Ρε που πάαααμε ρεεεε!!!

kostaslogh είπε...

τι να το κάνουμε το σχόλιο;;; τρώγεται;;;;;

kikop80 είπε...

Άντε και την επόμενη φορά φτιάξε φιλέτο Πρέκα στο φούρνο!!!!
:-D