Δώσε βάση στην πενιά!

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ Νο4: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (Απλό)


Η κουμπάρα μας, μεγάλη γλυκατζού κι αυτή, μένει πολύ κοντά σε πολλά "ονομαστά" ζαχαροπλαστεία και έχει το προνόμιο να επιλέγει πάντα τα καλύτερα. Όταν τη ρώτησα ποιο κατά τη γνώμη της θεωρεί καλύτερο τσουρέκι, μετά από ώριμη σκέψη μου ανέφερε το τσουρέκι του Κωνσταντινίδη.
Πιστός στην δύναμη της έρευνάς μας πήρα τους δρόμους για το πλησιέστερο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας.
Θα μου πείτε, καλά, τι σε έχει πιάσει με τις αλυσίδες ζαχαροπλαστείων? Χάθηκαν τα μαγαζιά της γειτονιάς? Όχι, φυσικά δεν χάθηκαν και θα τα επισκεφτούμε και αυτά σύντομα. Απλά ξεκινάμε με τα πιο "φημισμένα" -μάλλον λόγω επισκεψιμότητας- τσουρεκάκια προσπαθώντας να επιβεβαιώσουμε το όνομά τους άσχετα αν στην πορεία ανακαλύπτουμε πως ο θησαυρός ήταν απλά κάρβουνο!


 Το στρουμπουλό τσουρέκι τυλιγμένο!


Τα καταστήματα του Κωνσταντινίδη θα τα έχετε επισκεφτεί σίγουρα αρκετοί από 'σας, κυρίως για το φρέσκο μιλφέιγ που παρασκευάζεται επί τόπου μπροστά στα μάτια σου. Πίσω από το ταμείο-γκισέ υπάρχει το ανοιχτό εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου που σου επιτρέπει οπτική πρόσβαση σε κάθε στάδιο παρασκευής των γλυκών.
Όμορφο περιβάλλον με τις κλασικές προθήκες και το κεντρικό τραπέζι-βιτρίνα και το πιάνο στην άκρη μάλλον είναι το ίδιο για όλα τα καταστήματα. Εγώ έχω επισκεφτεί δύο και ήταν πανομοιότυπα.
Γενικά σαν επιμύθιο θα έλεγα πως οι τιμές του είναι αρκετά ακριβές σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν απλά συστατικά. Η αναντίρρητη φρεσκάδα του όμως δεν δικαιολογεί το κόστος τους.


 Το τσουρεκάκι σε εγκάρσια τομή!


Ειδικά τώρα για το απλό τσουρέκι, είναι στρουμπουλό με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ στην επιφάνειά του που μόλις το κόψεις σου έρχεται ένα απαλό άρωμα πορτοκαλιού που μόλις το γεύεσαι όμως χάνεται.Επίσης πολύ διακριτική είναι και η παρουσία του μαχλεπιού ενώ η υφή του η κλασική σχετικά πυκνή. Σαν σύνολο δεν υπερβαίνει του μετρίου που είναι ιδανικό για γεμιστό και επικαλυμμένο όπως και για βούτημα στα ροφήματα εξαιτίας της αδιάφορης γεύσης του (ο σκληρός αυτός χαρακτηρισμός αποδίδεται στην κα kikopina).

Η βαθμολογία μου είναι: 4/10.


Τελικά κουμπάρα δεν είχες δίκιο στην επιλογή σου! Θα προσπαθήσω να στο αποδείξω στις επόμενες έρευνές μας!

9 σχόλια:

mara είπε...

Καλησπέρααααα!Βλέπω η ερευνα για το τσουρέκι συνεχίζεται!Εχω ομως να κανω μια σημαντικη παρατήρηση.Το καλο τσουρεκι πρεπει να εχει ινες.Δηλαδη να μην ειναι σαν κεικ μεσα.Θα φτιαξω συντομα και θα δειτε!Καλη συνεχεια στην ερευνα!

kikop80 είπε...

@ mara
Γειά σου mara καλώς μας ήρθες!
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου!
Έχω βρεί ένα τέτοιο τσουρέκι με ίνες και σε όλα του να μοιάζει με το σπιτικό, αλλά το αφήνω για το τέλος της έρευνας!!!
:-))

Penelope είπε...

Εγω πάλι όταν δω τσουρέκι ήδη συσκευασμένο (να περιμένει τον αγοραστή) σε ναϋλον σακκουλίτσα, λέω αμέσως δεν!
Πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό, πάνω στην λαμαρίνα του και μετά την επιλογή να μπει σε χάρτινη σακκούλα. Αλλιώς δεν! kikop80

kostaslogh είπε...

Τα του Καίσαρος μεγαλοπρεπώς αγαπητέ συνάδελφε,όπως αρμόζει σε μια σοβαρή έρευνα που βλέπω να εξελίσσεται σε οδηγό για το δημοφιλές και επίκαιρο λόγω των επικείμενων γιορτών τσουρέκι!
Θα συμφωνήσω και γώ με τη φίλη Μάρα για την υφή του ,πράγμα μάλλον δύσκολο όμως για προιόν μαζικής παραγωγής .

kikop80 είπε...

@ Penelope
Τις περισσότερες φορές, όντως, είναι χάλια τα πράγματα!
Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι!!!
Αλλά έχω άσσο στο μανίκι...
:-))

kikop80 είπε...

@ kostaslogh
Γειά σου Κώστα!!!
Έτσι, έτσι είναι!
Αλλά όπως είπα και στην Πηνελόπη, έχω άσσο στο μανίκι, αλλά τον φυλλάω για το τέλος!
XE!

mara είπε...

Αχ αυτοί οι άσσοι!Στην ανάρτηση που θα κάνω με τσουρέκι θα δώσω τον δικό μου άσσο και φυσικά μια αναφορά στο όνομα σου!Καλό βράδι!

kikop80 είπε...

@ mara
ΧΕΧΕ!!
Έχω ένα πολύ καλό τσουρεκάκι και θα το αποκαλύψω λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα!!
Είναι το καλύτερο και με μεγάλη διαφορά από όλα τα αγοραστά μέχρι τώρα!
Καλημέραααα!!
:-)

Theodore είπε...

Χαιρετω.
Βλεποντας το θεμα και τα σχόλια,και θελοντας να αγορασω ενα τσουρεκι πολυ καλο,θα ηθελα να μαθω αν κατεληξες τελικα στο καλυτερο τσουρεκι,γιατι δεν ειδα κατι γραμμενο στο βλογ.
Καλη νυχτα,
Θοδωρος.