Δώσε βάση στην πενιά!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ Νο1: Απολλώνιον Bakery-Patisserie

 Ουπς! Κάτι λείπει...
  
Εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα έρευνα του Γαργαντούα που αφορά το καλύτερο τσουρέκι!
Με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζουν η έρευνα θα μας δώσει την ευκαιρία να γευτούμε μερικά από τα καλύτερα τσουρέκια ζαχαροπλαστείων ή και φούρνων έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα γλυκά μας δώρα αλλά και για την προσωπική μας απόλαυση!

Ο δρόμος σήμερα μας έστειλε σε έναν φούρνο, γνωστό και με πολλά καταστήματα, το Απολλώνιον Bakery-Patisserie και το πολίτικο τσουρέκι του.

Το τσουρέκι πολίτικο, 580 γραμμαρίων και από κατεψυγμένη ζύμη όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του προϊόντος είναι ένα ενδιαφέρον απλό και καθημερινό αρτοσκεύασμα.
Με επιφάνεια καλυμμένη από αμύγδαλα και ζάχαρη κρυσταλλική που την αισθάνεσαι στο στόμα.
Νόστιμο σχετικά, ελαφρώς άγλυκο (με εξαίρεση βέβαια την επιφάνειά του) με μέτριο φούσκωμα, δεν είναι αφρός αλλά η πυκνότητά του είναι αρκετά καλή αλλά όχι τόσο "μαστιχωτή". Δεν βρίσκεις όμως όσο και αν ψάξεις το πορτοκάλι ή το λεμόνι στο στόμα σου.
Ιδανικό για βούτηγμα στον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα, δεν σου αφήνει την επίγευση της μαστίχας που περιμένεις από ένα πολίτικο τσουρέκι.
Γενικά είναι ένα ισορροπημένο αλλά μέτριο προϊόν και θα του έδινα ένα 5,5/10!


 Η διατομή του τσουρεκιού!

Τα συστατικά του κατά τη σελίδα προϊόντος:
Αλεύρι Σίτου, Ζάχαρη, Νερό, Πλήρες Αυγό, Βούτυρο, Φυτικά Λίπη, Μαγιά, Σκόνη Πλήρους Γάλακτος, Αλάτι, Μαχλέπι, Μαστίχα Χίου, Ξύσμα Πορτοκαλιού, Ξύσμα Λεμονιού.


Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να προτείνετε το τσουρέκι που πιστεύετε πως αξίζει την προσοχή για να δοκιμάσουμε, καθώς επίσης να αξιολογήσετε κι εσείς τα τσουρέκια που παρουσιάζουμε στην έρευνά μας!

7 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Να σου πω την αλήθεια, δεν μπορώ τις αλυσίδες και τα έτοιμα. Προτιμώ φούρνους και ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς που ξέρω ότι τα φτιάχνουν οι ίδιοι!

kikop80 είπε...

@ KitsosMitsos
Καλημέρα Kitsomitso!
Μας φέρνει η πεθερά μου όταν έρχεται, που λες και τώρα ψάχνοντάς το είδα ότι είναι κατεψυγμένη η ζύμη!
Μην ανησυχείς, έρχονται και τα τοπικά και άλλααα...
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είσαι κοντά στον Κανάκη τον κοντά στον Ποδονίφτη, έτσι? Με τα φανταστικά αμυγδαλωτα-εργολάβους (πιστεύω τα καλύτερα)! Πότε θα κάνεις ρεπορτάζζζ???
:-))))

kostaslogh είπε...

η αδυναμία μου στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική μου υποδεικνύει να σας αποδώσω τα εύσημα αγαπητέ συνάδελφε παρά να αντιπροτείνω τα φουτουριστικά (εντυπωσιακά όντως) κατασκευάσματα του Τερνκενλή !

kikop80 είπε...

@ kostaslogh
Αδυναμία, που όσο πλησιάζουν οι γιορτές (όσο μπορούν να είναι γιορτές) γίνεται επικίνδυνη...
Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κάποιο από τα ασρτοσκευάσματά του Τερκενλή τις επόμενες ημέρες, αν τα πράγματα (και τα δρομολόγιά μου) έρθουν όπως τα σχεδιάζω!
Μέχρι την επόμενη δοκιμή.... μια νόστιμη καλημέρα!

Penelope είπε...

Αν τύχει να βρεθείτε στο Περιστέρι, προσπαθήστε να βρείτε τον πασίγνωστο στους κατοίκους τους, φούρνο Γιάννενα, νομίζω πως θα απολαύσετε ένα πολύ καλό τσουρέκι.

Penelope είπε...

Αφηρημένη δεν σας έγραψα την διεύθυνση "Τα Γιάννενα",
Μεγάλου Αλεξάνδρου 35, Περιστέρι
Τηλ: 210.5711606

kikop80 είπε...

@ Penelope
ΑΑΑ!!!
Σ'ευχαριστώ καλή μου Penelope!!!
Συνδράμεις στην μεγάλη έρευνά μας!!!
Σίγουρα θα πεταχτώ μια μέρα που θα βρίσκομαι κοντά στην περιοχή για μια δοκιμή!
Θα γράψω σύντομα ελπίζω την κριτική μου!

Καλό σου βράδυ!