Δώσε βάση στην πενιά!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ Νο2: ΧΑΤΖΗΣ (απλό τσουρέκι)

Μου αρέσει ο Χατζής στο Σύνταγμα. Μου αρέσει σαν χώρος αλλά μου αρέσει και η αίσθηση που που προκαλεί. Ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλαρότητας που σε απομονώνει από το πολύβουο κέντρο. Όσο και να βιάζεσαι δε μπορείς παρά να παραδοθείς στους ανατολίτικους ρυθμούς της απόλαυσης ενός μερακλίδικου καφέ στη χόβολη συνοδευόμενου από λικέρ ροσόλι και λουκουμάκι τριαντάφυλλο, στα λαχταριστά σιροπιασμένα φύλλα μιας Χανούμ Μπουρέκ ή στη δροσιστική και ραντισμένη με ροδόνερο κρέμα του Καζάν ντιπί!
Αυτή τη φορά δεν έκανα στάση για ραχάτι, αλλά τσίμπησα στα γρήγορα ένα πακετάκι κουλουράκια βουτύρου με πορτοκάλι (για τα οποία θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση) γάλα αγελαδινό και βουβαλίσιο και δύο τσουρέκια, ένα απλό και ένα γεμιστό με κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας.
 Για τα δύο τελευταία θα σας μιλήσω σήμερα και κυρίως για το απλό.



 Τσουρεκάκι στρουμπουλό με αμύγδαλα φιλέ στην επιφάνειά του και με πυκνή υφή, άγλυκο χωρίς να σου αφήνει καθόλου γεύση μαστίχας ή πορτοκαλιού. Σίγουρα δεν είναι αφρός όπως πολλά άλλα, μα δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο. Θα έλεγα πως είναι πρώτης τάξεως βάση για γεμιστά και επικαλυμμένα τσουρέκια, όταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η γέμιση ενώ το κυρίως σώμα να έχει ρόλο κομπάρσου.
Οπότε θα δοκιμάσω το γεμιστό τσουρέκι με κάστανο του Χατζή και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι πιο ενθαρρυντικό!

Στη συσκευασία του προϊόντος αναγράφονται τα υλικά παρασκευής, που είναι:
Αλεύρι ενισχυμένο σε γλουντένη, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο αγελάδος, νερό, μαγιά, μαχλέπι, μαστίχα.

Βαθμολογία 6/10.

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Μου αρέσουν αυτές οι έρευνες. Συνέχισε.

Καλό σου-κου.

kostaslogh είπε...

Δέν σε προλαβαίνω συνάδελφε,στις έρευνες αχτύπητος ,παραστατικός και ακριβής!!!
..άντε να κατεβαίνω κέντρο τέτοια ώρα (με τα πόδια τον φτάνω τον Χατζή απ ΄το σπίτι μου αλλά σαν βγής στον πηγαιμό για την Ιθάκη.....ααααύριο!)!!!

kikop80 είπε...

@ KANTHAR0S
Συνεχίζουμε συνεχίζουμε!!!!
:-))

kikop80 είπε...

@ kostaslogh
Καλέ συνέδελφε Κώστα, να κατέβεις στο Χατζή, αλλά πάρε χανουμ μπουρέκ καλύτερα ή κουλουράκια βουτυρου. Όχι τσουρέκι!!!
:-D

Penelope είπε...

Συνέχισε ακάθεκτος τις έρευνες. Πάντως τα προϊόντα του Χατζή δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που στο παρελθόν, προσωπικά είχα γευτεί στην Θεσσαλονίκη :-(

kikop80 είπε...

@ Penelope
Θα προσπαθήσω να πάω και στο περιστέρι σύντομα, για το φούρνο που μου 'πες!
Αν και ξέρω ποιό είναι το καλύτερο -αγοραστό- τσουρέκι και το φυλάω για το τέλος, θα δοκιμάσω μερικά μπας και γίνει η έκπληξη!!
:-))
Τον παλιό Χατζή δεν τον πρόλαβα, και από το νέο ξεχωρίζω σίγουρα τα κουλουράκια βουτύρου, τη χανούμ μπουρέκ και το βουβαλινό γάλα του!!!
:-))