Δώσε βάση στην πενιά!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΑΡΓΑΝΤΟΥΑ

Η σελίδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει μια συνταγή για όσους έχουν σιχαθεί τα κρέατα, τα βαριά φαγητά τις δυσπεψίες τα maalox και επιθυμούν ένα φαγητό με ελάχιστα λιπαρά, αλαφρύ και απλό!

Ιδού λοιπόν τα Κανελόνια του Γαργαντούα!!!

Ένα μικρό φλάς μπακ!
Τα κανελόνια για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο δεν τα είχα δει και δοκιμάσει ποτέ στο σπίτι παρά μόνο όταν πέρασα τα 25... ή τα 30? Τέλος πάντων δεν θυμάμαι ακριβώς πότε αλλά σίγουρα ήμουν αρκετά μεγάλος! Θυμάμαι καλά πάντως πως πολλές φορές είχα ζητήσει από τη μάνα μου να μας φτιάξει αλλά πάντα κάποια δικαιολογία έβρισκε και δεν μου έκανε το χατήρι. Μάλλον όμως, δεν θα πρέπει να άρεσαν στον πατέρα μου που αν και απλός στα φαγητά απεχθάνεται τα περίεργα και τα κανελόνια σίγουρα τα είχε κατατάξει σ' αυτή την κατηγορία!!!
Να λοιπόν που ήρθαν τα χρόνια να απολαύσω τα "απωθημένα" μου κανελόνια!

Πάμε να δούμε λοιπόν...

Η συνταγή έχει ως εξής:
Ανοίγουμε ένα πακέτο κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, δίπλα δίπλα, έτσι ώστε να μην αφήνουν μεγάλα διαστήματα ανάμεσά τους. Το συγκεκριμένο πακέτο περιείχε 24 τεμάχια και επειδή κανένα ταψί από αυτά που είχα δεν ήταν κατάλληλο, χρησιμοποίησα 2 μικρότερα που χώραγαν στο φούρνο στην ίδια θέση μαζί!


Τα φυσίγγια στους γεμιστήρες!


Στη συνέχεια αφού έχουμε φτιάξουμε τον κιμά γεμίζουμε τα αυτοσχέδια φυσίγγια με το εκρηκτικό μείγμα.
Συνταγή για το πως θα φτιάξουμε τον κιμά, με τι τρόπο και με ποια υλικά, μην περιμένετε να σας πω.
Τουλάστιχον όχι τώρα.

 Κιμάς με σάλτσα περίσσευμα από παλιότερο μαγείρεμα!

Οι κιμάδες είναι μια ξεχωριστή κατηγορία με την οποία θα ασχοληθούμε σε μελλοντικά επεισόδια!
Εμείς στη συνταγούλα μας χρησιμοποιήσαμε ποσότητα κιμά που περίσσεψε από προηγούμενη ημέρα όταν καταναλώσαμε μια σκάφη μακαρόνια με τη συνοδεία του!!!

Γεμιστήρες γεμάτο και έτοιμοι για επεξεργασία!

Στη φάση αυτή που φτάσαμε πρέπει να έχουμε φτιάξει ήδη μια σαλτσούλα με την οποία θα σκεπάσουμε τα κανελόνια μας.
Αλλά την ξεχάσαμε έτσι?
Κανένα πρόβλημα!
Μια σαλτσούλα στο πατ-κιουτ, εύκολη και απλή!
Ντομάτα χυμός σε κουτί, λαδάκι, αλατάκι και πιπεράκι κατά βούληση και έτοιμη η σάλτσα μας.
Αν θέλετε μπορείτε να την βάλετε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση χωρίς όμως να είναι απαραίτητο. Μπορείτε κάλλιστα να ρίξετε τα υλικά σε ένα μπολ να τα ανακατέψετε καλά και να τα ρίξετε στο ή στα ταψάκια. Αν βαριέστε αφάνταστα τα ρίχνετε κατευθείαν όλα στο ταψάκι και τελειώνει η υπόθεση. Ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο!

Πριν, όμως, σκεπάσουμε τα κανελονάκια μας με την κουβέρτα σάλτσας, θα πρέπει να φροντίσουμε να στρώσουμε ένα λευκό σεντόνι.
Είναι γνωστό πως κατάσαρκα η κουβέρτα ενοχλεί...
Γι' αυτό λίγη τριμμένη φετούλα είναι ότι πρέπει!!!

Το λεπτό λευκό σεντονάκι φέτας!


Επόμενο βήμα, να σκεπάσουμε και με την κόκκινη κουβέρτα...
Προσοχή! Δεν θα πρέπει να τα βουλιάξουμε στη σάλτσα. Εγώ προτείνω ίσα να σκεπαστούν γιατί μ' αρέσει να μείνει στο τέλος σαλτσούλα. Αν βάλετε λιγότερη θα βγουν πιο "στεγνά". Ο καθένας όπως του αρέσει, έτσι? Φυσικά και ανάλογα τη γέμιση, αν τραβάει υγρά ή όχι. Η συγκεκριμένη, με κιμά, δεν θα απορροφήσει άλλο υγρό.

Τι όμορφο... σαν κουβερτούλα πράγματι!


Μια τελική πινελιά με λίγο τυράκι που λιώνει....

Μοιάζει σαν σεμέν πάνω από τη μάλλινη κουβέρτα!

Ετοιμάζουμε το φούρνο (εγώ ψήνω στους 200 και με αέρα) ο καθένας όπως ξέρει, αλλά σε δυνατή σχετικά θερμοκρασία, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στη μεσαία σχάρα!

Που ΄ν΄τα, που ΄ν΄τα, τα κανελόνια..

Ψήνουμε έτσι για 15-20 λεπτά, μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε από πάνω τι???
Μοτσαρέλαααα!!!!
Καλά μπορείτε φυσικά να βάλετε οποιοδήποτε άλλο τυράκι που λιώνει καλά και δεν είναι πολύ αλμυρό!

Αριστερά χωρίς και δεξιά με μοτσαρέλα!

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και....
βουαλά....

Μιαμ!!!

Σερβίρεται άνετα και κρύο όπως όλα τα ζυμαρικά!
Καλή όρεξη....

15 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Πριν από μία ενδομάδα έφτιαξα κανελόνια πρώτη φορά και πρώτα τα έβρασα!!!
Οταν λοιπόν πήγα να βάλω τον κιμά, ας μη πω τι έγινε, ή μάλλον τι δεν έγινε.
Ολα μαζί όμως όπως τα έβαλα κάνουν μια συνταγή για γέλια.
Θα τα ξαναφτιάξω σύντομα!!
Την καλημέρα μας και ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Ο KIKOP που είναι ακριβώς????
Εμφανίστηκε το μπλογκ μας, αλλά εμείς που θα τον βρούμε ΟΕΟ??

kikop80 είπε...

Εδώ είμαι βρε!
Ερευνώ!!!
Σε λίγο και άλλη μια έρευνα για γαλακτομπούρεκο!
Αμε, τι νομίζατε, πως χάθηκα?
Έχω χωθεί βαθειά στην έρευνα!!!
:-D

ΥΓ
Όχι βρε βρασμένα!!
Άβραστα τα βάνετε, ξερά, έτσι όπως τα βγάνουμε απ' το κουτί τς!
Μπαμ, μπαμ και από γεύση γιαμ!!!

manetarius είπε...

Χριστέ μουουοου!!!
Μόλιε έφαγα ένα μπολάκι με φράουλες και μπανάνα... δεν προλαβαίνω λέμε να φάω τίποτα άλλο... ίσα που πρόλαβα να καθαρίσω την μπανάνα και ο Τροτσκάκος ξύπνησε (πρέπει να του μύρισε, δεν εξηγείται διαφορετικά..) για φαγητό!

Καταπληκτική συνταγή!!! Αν αντί για φέτα βάλω παρμεζάνα (είχαμε και στο χωριό μας..) κάνει;

υ.γ. να δω πότε θα προλάβω να τα φτιάξω, που κάνω κι ερωτήσεις...

υ.γ.2 έμεινε κάνα κομμάτι να στείλεις και σε μας τους πεινασμενους; :ΡΡ

cook είπε...

κι εγω για καποιον ανεξήγητο λόγο μεγάλη ανακάλυψα τα κανελονια και τα εκτίμησα...την επόμενη φορα να τους ρίξετε απο πάνω και μια ελαφρια μπεσαμέλ...χωρις αυγά...:)
καλώς σας βρηκα!

Pansofix είπε...

και εγω ετσι τα κανω μονο που δεν εβαζα μοτσαρελα αλλα το βλεπω πολυ λαχταριστο και θα το ενσωματωσω...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τι μου κάνεις τωρα και είμαι σε δίαιτα λέμε...
:-)

Τα φτιάχνω συχνά γιατί πολύ αρέσουν στο ...γλαρόσογο. Και με μπεσαμέλ και όλων των ειδών τα τυριά, αλλά και να είσαι καλά, για τη φέτα δεν το ήξερα αλλά και ούτε το είχα σκεφτεί.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

(υ.γ. συνταγή να σου στείλω; δέχεστε; αλλά θα είναι καυτερό φαγητό)

manetarius είπε...

χΑ! Τα έφτιαξα σήμεραααα!!! Δυσκολεύτηκα λίγο στο γέμισμα αλλά βγήκαν λουκούμι!
Αν αναλογιστείς ότι τα μαγείρευα μες τα μαύρα μεσάνυχτα... τη 1 ώρα που ο Τροτσκάκος κοιμήθηκε... πάλι καλά να λες!

Σλουρπ!

kikop80 είπε...

@ manetarius
Δυστυχώς καλό μου μανιταράκι δεν έμεινε ούτε χρώμα σάλτσας!
Αλλά απ' ότι είδα μετά, τα κατάφερες και τα κανές?
Στο γλεμισμα βουλώνεις τη μια μεριά με δάχτυλο (καθαρό ε) και απ' την άλλη με κουταλάκι βάζεις!!!
Να φυλάξεις και του παιδιού βρε!

ΥΓ
Να τρώει η μανα και του Λου να μη δίνει!
:-DDD

kikop80 είπε...

@ cook
Σταμάτα, σταμάτα πειρασμέ!!!
Έτσι μου 'ρχεται να φτιάξω πάλι ένα μικρό αργοτεμάχιο για να τα δοκιμάσω και με μπεσαμέλ!!!
Καλώς μας βρήκες Cook!!
θα τα λέμε!
:-))

kikop80 είπε...

@ Pansofix
H μοτσαρέλα που έβαλα ήταν μια περίεργη που στο τυράδικο την είχαν σε ρολό και την έκοβαν φέτες!
με βόλεψε να σου!!
:-))

kikop80 είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Γλαρούλα, στείλε, στείλε και βέβαια δεχόμαστε!!!
Καυτερό ε??
Ολα τα αλέθουμε εδώ μην ανησυχείς!!!
Που λες, μερικά κανελόνια τα γέμισα και με φέτα μπόλικη γιατίμου τελείωσε ο κιμά!
Σλούρπ!!!!
Τι να σου πώ!!!
Άλλο πράγμα!
:-))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΩ.ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ.

KitsosMitsos είπε...

Θα το δοκιμάσω! Μια χαρά μου φαίνεται :-)

kiki είπε...

Ό,τι πρέπει για αύριο!

eleftheria είπε...

Φίλε μου, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σκέψου να μην είχες δοκιμάσει ποτέ σου αυτο το υπέροχο φαγητό!!!!!! Ωραία η ιδέα για λίγη φέτα. Θα τη δοκιμάσω. Τα κανελλόνια είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Δικά μου και όλης της οικογένειας μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κάνω τόσο συχνά όσο θα ήθελαν,καθότι βαριέμαι λίγο το γέμισμα, αλλά όταν τα κάνω το καταευχαριστιούνται.