Δώσε βάση στην πενιά!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μιλφέιγ...


Την ώρα που ο συνεργάτης Kikopας, δοκιμάζει γαλακτομπούρεκα, εγώ είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο πιο σικ, όπως το μιλφέιγ από γνωστό ζαχαροπλαστείο που φημίζεται γι' αυτό!
Ένα θα σας πω... μέγα απογοήτευση!

Τα κομμάτια ήταν μεγάλα και χορταστικά! Σε αντίθεση με την τούρτα μιλφέιγ, όταν αγοράζεις κομμάτι, δεν στο φτιάχνουν εκείνη την ώρα!

Δεν είναι πολύ γλυκό και μπορείς να φας όλη την κομμάτα, απ' αυτή την άποψη και μόνο... γιατί η κρέμα είναι τόσο παχιά και βουτυρένια που αισθάνεσαι τις αρτηρίες σου να κλείνουν μια μια!

Για να μην σχολιάσω το γεγονός οτι μέσα στην κρέμα είχε και αμύγδαλα! Που το είδατε αγαπητή μου το μιλφέιγ με μύγδαλα; Ο Βόγλης σας έδωσε τη συνταγή;

Ουφ, ευτυχώς είχα άγιο που άκουσα τον Λου και πήραμε κι από ένα γλυκάκι διαφορετικό σε περίπτωση που δεν μας ικανοποιήσει το συγκεκριμένο!


Μια τάρτα μπισκοτένια και μια με φράουλες!
Οι οποίες έκαναν τη διαφορά...! Μόλις έμπηξα το κουτάλι μέσα στην φραουλόταρτα (η οποία ήταν του Λου, αλλά ένας γευσιγνώστης δεν έχει όρια στο κουταλοπιρουνο του) με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη... ανάμεσα στην ζύμη της τάρτας και την λευκή πανάλαφρη κρέμα, είχε σοκολάτα!!! Σούπερ! Και όχι απ' αυτή τη σοκολάτα που σε λιγώνει... μμμμ... τι να σας λέω...!
Δυστυχώς δεν έχω φωτό με τεμαχισμένες τις τάρτες γιατί αν έπιανα τη φωτογραφική στο χέρι... θα την έτρωγα κι αυτή!

Η άλλη τάρτα, με το μπισκότο και τη σοκολάτα ήταν απίθανη ... απλώς.. δεν έχω λόγια, βλέπεις πέφτω σε κώμα όταν τη σκέφτομαι!!!

Συμπέρασμα: Όταν πηγαίνετε κάπου για ένα συγκεκριμένο γλυκό, τολμήστε να πάρετε και κάτι άλλο... μη μείνετε με τη γλύκα!


8 σχόλια:

kikop80 είπε...

Καλά! Μιλάμε σούπερ γκουρμεδομπλογκ!
Με παράλληλη έρευνα για Μιλφέιγ???
Θα σπασουν τα κοντερ των μετρητών αναγνωστών και οι ζυγαριές!!!
Από που ήταν το Μιλφέγι? Από Δέσποινα?
Η αλήθεια είναι πως δύσκολο να βγάλεις φωτό με κομμένο γλυκο!
Εδώ ίσα που πρόλαβα να βγάλω το ολόκληρο!
Στο τσακ!!!


Πάω να πάρω κάτι γιατί το λιγούρεψα τώρα!
:-D

Μπράβο συνάδελφε, καλή συνέχεια στην έρευνα!!!

manetarius είπε...

Ναι, από Δέσποινα... αλλά μάλλον την έχει χαλάσει τη συνταγή βρε παιδί μου... τι να πω!
ΚΑλά... τα άλλα 2 γλυκά όμως..σκότωναν... έτσι μου 'ρχεται να δαγκώσω την οθόνη τώρα που τα βλέπω... σλουουουουρρρπ!

:)

kostaslogh είπε...

Ας τριτώσω τα σχόλια ,μη σπάσει και η παράδοση αφ ένός και αφ ΄ετέρου ,αν δεν δοκιμάσουμε εμείς πρώτοι οι γκράντε γευσιγνώστες τα εκθέματα ποιός θα τα δοκιμάσει;
Πράγματι λοιπόν εκεί ακριβώς είναι η διαφορά ενός....κάποιου γλυκού με το γλυκό- τέχνη:το δεύτερο εμπεριέχει εκτός από ζάχαρη, κρέμες,παντεσπάνια ,σιρόπια κτλπ,το κάτι παραπάνω,αυτή τη μικρή ανατροπή που του δίνει πνοή ζωής ,σενάριο, διάλογο,εικόνα ,φώς!!!!
... με το πές -πες γέμισα το πληκτρολόγιο σάλια!!
...ευτυχώς ,υπάρχει πάντα καβάτζα για τέτοιες ώρες,
..τι;θέλετε να μάθετε;

manetarius είπε...

@Κώστααα...
σλλλλουρρρπ! ΝΑΙ!!! Θέλουμε να μάθουμεεεε!!!

(από το Χατζή είναι η καβάτζα;)

wilma είπε...

Μη χάσω και δεν αφήσω και εγώ σχόλιο σε κάθε Post. Από Δέσποινα μου αρέσει πάρα, μα πάρα πολύ η πάστα (ή τούρτα) φουντούκι. Αλλά μόνο όταν είναι φρέσκια. Σας μιλάω για κολασμένη γεύση με καραμελωμένα φουντουκάκια να κρατσανίζουν στο στόμα και τη γεύση της πραλίνας για την οποία μπορώ να πάρω 3 κιλά σε μια ώρα. (βλ. νταμιτζάνα μερέντας).
Επίσης είχα κάνει το κομμάτι μου σε επίσκεψη που τους πήγα τσουρέκι (από Δέσποινα) που έχει γεμιση σοκολάτας και καρύδια.
Αν και το θεικό τσουρέκι το έχει ο Αγαπητός. (ΚΑΙ ΟΧΙ ο Τερκενλής) Μάλλον ξέφυγα από το θέμα ε?

KitsosMitsos είπε...

Μιλφέιγ από Κωνσταντινίδη. Ειδίκευση!
Τάρτα φράουλα από Fresh!

αντωνης είπε...

Το μιλφειγ της Δεσποινας δεν ειναι τιποτα μπροστα στον Κωνσταντινιδη.

tassos είπε...

Αν μου επιτρέπεις Αντώνη, θα διαφωνίσω μαζί σου!
Παλιά έπαιρνα μιλφέιγ από του Κωνσταντινίδη...

και μόλις πριν λίγο (23/05/2010 20:00) έφαγα το πρώτο μου κομμάτι μιλφέιγ από της Δέσποινας , στον Νέο Ψυχικό.. και πιστεύω ότι είναι της Δέσποινας το καλύτερο..
και πιο ελαφρύ..