Δεν ξέρω αν ανήκει στην κατηγορία Γαλακτομπούρεκο, ή αν δημιουργεί ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του. Επειδή όμως έπισκέφτηκα δύο φορές το Χατζή στο Σύνταγμα (βλέπε χάρτη του μπλογκ στο πλάι) και τις δύο δεν είχαν γαλακτομπούρεκο, θα το τοποθετήσω στην κατηγορία αυτή!
Εμ, δεν μπορώ κάθε τρεις και λίγο να πετάγομαι στου Χατζή.Θα ζητήσω τη βοήθεια του καλού συνάδελφου Κώστα για να ρίξει φως στην υπόθεση αυτή.
Αφού δεν βρήκα γαλακτομπούρεκο, πήρα....Χανούμ μπουρέκ!
Λαχταριστή όψη, έτσι?
Ένα γλυκό συγγενικό σε όλα του, φύλλο, σιρόπι και κρέμα.
Διαφορετικός τρόπος παρασκευής αφού είναι ατομικό και το φύλλο τυλίγεται σαν πακέτο γύρω από την κρέμα, η οποία είναι ελάχιστη σε σχέση με τον όγκο του γλυκού.
Λίγη και στο κέντρο του, αλλά πολύ καλή.
Το καλό της υπόθεσης είναι πως αν και πολύ σιροπιασμένο, δεν είναι καθόλου λιγωτικό!
Θα έτρωγα άνετα δύο στην καθησιά μου!
Θα έτρωγα άνετα δύο στην καθησιά μου!
Η χειρουργική τομή!
Με μυρωδιά και γεύση από φρέσκο βούτυρο, αποτελεί ένα διαφορετικό έδεσμα!
Μπορώ να πω ότι το λάτρεψα.
Η βαθμολογία μου συνεπώς, για γαλακτομπούρεκο,είναι γενναία: 8/10.
14 σχόλια:
Πολύ σωστά το τοποθέτησες συνάδελφε,
το χανούμ μπουρεκ είναι ένα ατομικό γαλακτομπούρεκο ,έχουν ακριβώς τα ίδια υλικά αλλά διαφέρουν στην κατασκευή ,και την προσθήκη του βουτύρου,το χανούμ μπουρεκ "βράζει"μεσα στο βούτυρο,ενώ στο γαλακτομπούρεκο βουτυρώνουμε τα φύλλα.Ανεπαίσθητη η διαφορά στη γεύση ,ίσως πιο έντονο το άρωμα βουτύρου στο χανουμ μπουρέκ.
Εγώ θα τολμούσα και 9/10 ,έχω ένα κόλημα με τον Χατζή.
Τι μας έκανες πρωί πρωίιιιι!!!!
(μα τι βλέπω πιο κάτω; κεφτέδεεεεες... πάω να τσιμπήσω έναν και ξανάρχομαι!)
@ kostaslogh
Είναι άπαιχτο!
Παρ' ότι έχει λίγη (και καλή κρέμα) είναι απίθανο και έγινα με μιας θαυμαστής του!!!
Τελικά ο Χατζής είναι δύναμη στο χώρο, ετσι?
Συνολική βαθμολογία λοιπόν: 8,5/10 για το Χανούμ μπουρέκ!!!
@ μανιτάρ'
δεν είναι να ανεβάζει πόστ κανείς!
Κι εμένα που το ξαναβλέπω μου τρέχουνε τα σάλια!!!
Θα πάω αύριο να πάρω!!!!!
XEXEXE!!!
ωρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!
τι γίνεται εδώ μέσα;
θα τα μαγαρίσω όλα!!!
καλέ τι μπλόγκ είναι αυτό? γιατί δεν έχω ενημερωθεί για την ύπαρξή του? Καλημέρα σε όλους.
Το χανουμ μπουρεκ ηταν η πρωτη γευστικη δοκιμη απο τα γλυκα του Χατζη, πριν καμια 10αρια χρονια στο μαγαζι της Σοφουλη (για Σαλονικη μιλαμε).
Ο,τι και να πουμε για το Χατζη, ειναι ΛΙΓΟ.
Κοιτα μερα που βρηκα να ανακαλυψω το μπλογκ.
Παω να παρω κανα γλυκο, λιγωσα...
:)
@καλικάτζαρεεε!!
Εδώ είσαι πάλι βρέιιι;
Μας αρέσουν τα μπάχαλα... μόνο άσε και κάνα κομμάτι γλυκό και για μας!! :)))
@mahler
Μπονζούρ κι από δώθε!
Οι παραδοσιακές μας συνταγές και οι αυστηρές μας κριτικές, θα σας κρατήσουν παρεούλα τα βράδια που ξυπνάτε με μια λιγούρα! :Ρ
@Αντώνη
Ααααα... να σου στείλουμε διευθύνσεις να μας στείλεις κι εμάς κάνα γλυκάκι από τον Χατζή;
Γιατί μπορεί να λέει ο Κικοπ οτι έχει και στην Αθήνα.... αλλά αν είναι από Θεσσαλονίκη έχει άλλον αέρααα!! :)))
σλουρπ!!!
:)
basika τα βράδια που ξυπνάς με λιγούρα θέλω να δαγκώσω άνθρωπο χαχαχαχα
@ καλικάτζαρος
Τι να προλάβεις να μαγαρίσεις...
εδώ δε μένει τίποτα!!!
Μαζευτήκαμε οι Γαργαντούες όλοι!!!
Γεία σου καλικατζαράκο!!!
:-))
@ mahler76
Εμ, που να το πάρεις χαμπάρι με τις παλιοεργασίες που 'χεις μπλέξει!!!
Πάρε ένα γλυκάκι βοηθάει να συγκεντρωθείς!
'Ετσι θα τελειώνεις γρήγορα τις καταραμένες εργασίες και θα έχεις όλο το ΣΚ ελεύθερο!!!
Μια κοινωνική προσφορά του Γαργαντούα!!!
Καλωσήρθατε αγαπητέ!
:-))
@Μανιταρι
Αθηνα μενω...
Μια χαρα ειναι ο Χατζης στο Συνταγμα. Τον εχω επισκεφθει ουκ ολιγες φορες.
@ αντωνης
Εμ, ένα γλυκάκι επιβάλεται!!!
ΧΕΧΕ!!!
Το χανουμ είναι απλά τέλειο!!!
@ manetarius
Και εκτός των άλλων χτες που τον επισκέφτηκα το Χατζή και αφού ηπιαμε το καφεδάκι μας, μας έδωσαν φυλλάδιο για παραγγελίες απ' το σπίτι!!!!!
Τώρα μπορέις κι εσύ!!!!!
:-DDD
Δημοσίευση σχολίου